Borászatok

Helemba

Világi Winery

Szálláslehetőség
Étterem
Látnivaló
Borkóstolás

Az összetéveszthetetlen zamatú bor egy kis falu, Helemba határában készül ősi hagyományok szerint, magas szintű szaktudással párosítva. Úgy tartják, a helembai borok láván születnek. Ez a miocén andezittel dúsított, vulkanikus eredetű talajnak köszönhető, amely csodás ásványosságot ad a boroknak.

A fajtaválasztásnál szem előtt tartottuk a borvidék hagyományos fajtáit, kiegészítve a legelismertebb nemzetközi fajtákkal. Borainkat különleges odafigyeléssel, aprólékos gondossággal készítjük. A szőlőt organikus szemlélettel műveljük, s közben törekszünk a természet ökoszisztémájának megőrzésére. A borkészítésnél mindennél fontosabbnak tartjuk a borfajta és a terroir egyediségének megőrzését. Büszkék vagyunk arra, hogy a boraink ásványossága és terroir jellege nemzetközi szinten is képviseli borászati régiónk magas színvonalát.

Terroir Selection borainkat hosszú időn át, különböző méretű és típusú fahordókban érleljük. Ügyelünk arra, hogy a borhoz legjobban társuló, kárpát-medencei kádárok által készített tölgyfahordót válasszuk.

Kérdésed van a pincészethez?

    Lehetőségek a környéken

    Látnivalók