Borajánló

Zöldveltelini 2019

2019
wine

Zöldveltelini 2019

2019

A biodinamikusan művelt szőlőt, egészfürtökben préselték, és spontán erjesztették. Majd hosszú érlelés következett finomseprőn. A fajta klasszikus fűszereit gyógynövény és tea egészíti ki, a korty nagyon zamatos, szép savakkal és a termőhely ásványaival.

Kadarka 2019

2019

Ez a biodinamikusan művelt kadarka csak kivételes évjáratokban kerül palackba, és 2019 ilyen volt. Hagyományos módon kádban feldolgozva, részben bogyón belül erjesztve. Vibráló gyümölcsösség, gazdag, rétegzett korty jellemzi, egy igazi gyümölcskavalkád, hosszú, izgalmas fűszerességgel. Tartalmas bor.

Kadarka 2019

2019
wine

Alibernet ’15

2015
wine

Alibernet ’15

2015

Elegáns vörösbor, melynek készítésekor a hagyományos és a modern módszereket egyaránt felhasználtuk.Kéthetes, héjon történő áztatás után préseltük, majd az almasav spontán lebomlása után rozsdamentes acéltartályokban érleltük. Így lett a bor telt, erősen bogyósgyümölcsös jellegű.

vadhúsok, étcsokoládé, steak

Rajnai rizling ‘17

2017

A termést kíméletesen, óvatosan dolgoztuk fel, kizárva az oxigén hozzáférési lehetőségét a gyártás minden fázisában. Az alkoholos fermentáció rozsdamentes acéltartályokban 14 – 16 °C fokon történt, majd a bort négy hónapig finomseprőn érleltük. Ezzel gazdagabb struktúrát értünkl el, hangsúlyos herbális, krémes-fűszeres tónusokkal.

sült disznóhús, libahús és libamájas krumplilaska

Rajnai rizling ‘17

2017
wine

Cserszegi Fűszeres 2020

2020
wine

Cserszegi Fűszeres 2020

2020

Magyar eredetű, a fajtát 1960-ban dr. Bakonyi Károly keresztezte az Irsai Olivér és a piros tramini szőlőfajtából Cserszegtomajon. Halványsárga árnyalatú bor, mely illatában elénk hozza a helembai Cseres-dűlőben termett szőlő frissességét, gazdagságát. Illatában megtalálhatók a virágos, gyümölcsös jegyek, valamint a koncentrált egzotikus fűszeresség. A korty kerek, az elején az illattal harmonizálva a citrusok, majd a sárga húsú gyümölcsök és fűszeres, muskotályos aromák dominálnak. A megszokott cserszegi fűszereshez képest komplexebb ásványosság jellemzi, amely a szőlőterület vulkanikus talajának és egyedi mikroklímájának köszönhető. Ideális kísérő könnyebb fogásokhoz, például csirkehúsos vagy lazacos salátához.

Csirkehúsból készült ételek, kéksajt, márványsajtok.

Kékfrankos Terroir Selection 2018

2018

Hagyományos vörösborkészítési eljárással készült, színe rubinvörös, illatában a kékfrankos jegyei mind megtalálhatók, elsősorban a fahéj, a cseresznye és a ribizli. Íze piros bogyós zamatokra épül, amelyet a fahordós érleléssel lekerekedett tanninok tesznek teljessé. A kivételes alapanyagnak, a kíméletes és hosszú idejű héjon áztatásnak, illetve a 225 literes barrique hordós érlelésnek köszönhetően a bor elegáns, könnyed, mégis izgalmas. A nagy kékfrankosokhoz méltón ez a bor már fiatalon is különleges események kiemelkedő tétele lehet, de komoly érlelési potenciállal is bír.

Kacsa- és libasültek, bárányhús, kemény sajtok.

Kékfrankos Terroir Selection 2018

2018
wine
Megkóstolnád mind?

Tekintsd meg előre összeállított, többnapos programcsomagjainkat!